Kameleon winnaar van ‘Heel Westland snijdt, kookt en bakt’

Heel Westland snijdt, kookt en bakt, werd georganiseerd in het kader van de Nationale Tuinweek 2015. Vorig jaar was de wedstrijd gericht op het aanleggen van een moestuin. Dit jaar lag de nadruk op de het verwerken van groente en fruit die scholen in de moestuin telen en oogsten. Naast het aanleveren van een origineel recept was het verder de bedoeling, dat de deelnemende scholen een groeilogboek bijhielden rond het reilen en zeilen van de moestuin tot aan het moment van het inleveren van het recept. Ter plaatse zijn de uitgewerkte recepten, waaronder een slasoep, een zonnige tomatensoep en moestuintaartjes door een vijfkoppige jury, onder leiding van Eric Miete, cresscoach geproefd en beoordeeld. Uiteindelijk zorgde een smakelijke ‘Happy Sandwich’ er voor, dat de Brede School ‘De Kameleon’ uit Heenweg er met de hoofdprijs vandoor ging: een kookworkshop bij Koppert Cress en een Nationale Tuinbon. De tweede prijs was voor basisschool ‘Het Kompas’ uit Maasdijk.

KAM Heel westland snijdt, kookt en bakt
De prijsuitreiking, gepresenteerd door Rob Veenman, vond plaats bij Rabobank Westland in De Lier. Deze wedstrijd, een initiatief van Groei & Bloei Westland in het kader van de Nationale Tuinweek, is mede mogelijk gemaakt door, RijkZwaan; Van Alphen/Olsthoorn, hoveniers; Duurzaam Westland; Rabobank Westland, Koppert Cress en Natuur- en milieueducatie Westland.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.