Groeikracht

 

Binnen PCPO Westland ervaren niet alleen de kinderen plezier in leren, maar ook onze collega's! Plezier in leren  

Waarom Groeikracht?

Onze slogan 'Elke dag groei' is terug te vinden in onze hele stichting. Natuurlijk betekent dit dat onze kinderen zich elke dag mogen ontwikkelen. Elke dag groeien zij een stukje meer. Maar deze slogan is ook terug te vertalen naar onze collega's. Ook zij groeien elke dag meer. We staan tenslotte voor een leven lang leren. 

Daarom heeft PCPO Westland de plek Groeikracht gecreëerd. Een plek voor leerkrachten en andere onderwijspofessionals om weer eens lekker gebruik te maken van hun eigen kracht en die weer verder te ontwikkelen. Zij zijn ten slotte onze leerKRACHTEN.

Kijk eens rond, meld je aan en voel je vrij je wensen door te geven. Dit kan via het aanmeldformulier. 

Wist je dat de term groeikracht nieuw is binnen PCPOW , maar niet in de tuinbouw! Daar staat hij voor verantwoord tot groei laten komen op een duurzame manier.

Leernetwerken

Bij PCPOW werken we met leernetwerken. Een leernetwerk bestaat uit een kleine groep collega’s. Deze collega's zijn enthousiast over  een specialisatie binnen hun vak. Zij willen zich graag nog meer bekwamen in een bepaald thema. Hier vind je de leerkrachten die altijd op zoek zijn naar de truffels in de grond! Zij werken vanuit een gezamenlijk doel. Het is een plek om met elkaar zaken uit te testen, geïnspireerd te raken, lessen met elkaar voor te bereiden en vervolgens elkaar feedback te geven. De activiteiten zijn gericht op onderwijsverbetering. Dit is een continu proces en draagt bij aan het werkplezier. Strategie in beweging geeft een koers aan voor dit gezamenlijke doel.

Oriëntatie op leiderschap

Denk je weleens na over een leidinggevende functie op jouw school of op een andere PCPOW-school? Vraag je je af hoe dat zou zijn: leidinggeven aan een groep leerkrachten of een heel team? Of je dit leuk zou vinden en of je het in je hebt? PCPOW geeft in samenwerking met WSKO een cursus Oriëntatie op Leiderschap.

Pilotschool Pieter van der Plas

PCPO Westland heeft een Piloschool 'Programmeren en coderen'. Onze collega's kunnen een kijkje komen nemen op de Pieter van der Plasschool. Daar ontmoeten ze juf Linda Krul. Zij heeft een doorgaande leerlijn 'programmeren en coderen' ontwikkeld voor de school. Naast juf Linda ontmoet je ook Pietertje, een futuristische medewerker. Namelijk een robot! Laat je inspireren door Linda en Pietertje, maar natuurlijk ook door de kinderen die genieten van hun lessen. Je zal een kijkje mogen nemen als de kinderen programmeerles krijgen. Daarna is er alle ruimte voor het stellen van vragen. 

Inspiratiemiddagen

Door PCPO Westland en andere partijen worden regelmatig inspiratiemiddagen voorbereiden. Ideaal voor de leerkrachten die het leuk vinden om zich te blijven ontwikkelen in hun vak, maar geen ruimte hebben voor het volgen van een opleiding. In één middag hoor je de nieuwste onderwijsontwikkelingen en die kan je vervolgens weer de school in halen. Dat merken de kinderen gelijk! 

Opleidingsschool Talentum

Talentum Haagland is een samenwerkingsverband tussen PCPO Westland, Octant, SCO Delft en Hogeschool Inholland. Samen dragen wij de verantwoordelijkheid voor het opleiden en begeleiden van toekomstige en startende leraren. Zo professionaliseren wij het onderwijs. Iedereen levert daar vanuit eigen expertise een bijdrage aan. En werken we aan een optimale aansluiting tussen theorie en praktijk.

Moekjes

Een rubriek met boekje die je gelezen MOET hebben!