Ons verhaal

Wij geloven dat leren een ontdekkingsreis is die een leven lang duurt.

Wij begeleiden onze kinderen op hun ontdekkingsreis, zodat zij de volgende stap naar het vervolgonderwijs kunnen maken als zelfstandige en sociaal vaardige mensen die respect hebben voor mens en natuur. Dit doen wij samen met alle collega’s binnen PCPOW, ouders en partners.

Om deze ambitie waar te maken gebruiken wij vier richtinggevers. 

              Vind je unieke print                                 Plezier in leren                                  We doen het samen                                  Je bent geliefd   

PCPO Westland

PCPO Westland erkent al jaar en dag, ook mede door haar protestants-christelijke basis, het belang van ouderparticipatie in de reis die het kind op school maakt. De drie-eenheid kind, ouder en school vormen de basis van de toekomst van het kind. We doen het samen! PCPO Westland ziet het als haar taak ook ouders te begeleiden en/of te helpen bij de reis van hun kind. 
PCPO Westland staat midden in de samenleving en is er trots op een onderdeel te mogen zijn van het Westland. Ook binnen de organisatie geldt een Westlandse mentaliteit van werken. Wij zijn ons ervan bewust dat goed onderwijs bijdraagt aan het succes van de gehele gemeenschap. Wij kijken daarom permanent naar de behoeftes van leerlingen en ouders. Innovatie van het onderwijs en het behouden van het traditionele zijn zaken die hand in hand gaan.

Ambitie 

Wil je in een vogelvlucht ontdekken wat onze ambitie is? Ga mee op avontuur met PeCcie POW!

 

Vind je unieke print

PCPOW vertrouwt in het vakmanschap van juffen en meesters. Daarom krijgen zij allemaal de ruimte om te ontdekken wat de leerlingen nodig hebben. Dat kan per school verschillen. De scholen van PCPOW hebben allemaal hun eigen unieke print. 

Plezier in leren

Je mag bij ons dingen zelf onderzoeken. O2 leren (onderzoekend en ontwerpen leren) is hier niet meer dan normaal. Dit geldt voor de leerlingen, juffen en meesters en andere medewerkers van de school. Hierdoor wordt leren nog leuker.

Je bent geliefd

Geliefd zijn betekent vertrouwen geven en krijgen. Maar ook je gezien voelen en uitgenodigd worden om jezelf te ontwikkelen.  Kinderen, ouders en collega’s met al deze verschillende persoonlijkheden en talenten voelen zich geliefd. 

We doen het samen

Wij geloven dat we verder komen door samen te werken, waarbij iedereen zijn of haar talenten inzet. Samen creëren we een omgeving waarin kinderen en collega’s zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zo kunnen we allemaal een leven lang leren.